1. 6. 2022 – Mezinárodní den dětí

Oslavy Mezinárodního dne dětí se nevyhnuly ani naší škole. Každá třída měla vymyšlený vlastní program. 

Například ve III. třídě byl oslavencům věnovaný celý den. Nejprve si vyrobili přívěsky ze samotvrdnoucí hmoty, poté se podívali na komedii určenou právě dětem, a zbytek dne strávili venku, kde pro ně paní učitelky měly připravené překvapení. Žáci se vydali na úkolovou procházku. Na začátku dostali kartičky, na kterých byla umístěna tabulka s políčky, kam po splnění různých úkolů obdrželi razítka. Na konci procházky se razítka sečetli a žáci dostali balíčky s odměnami. 

Ve II. třídě začala oslava tohoto dne v kuchyňce. Žáci speciální třídy si tam upekli piškotovou placku, kterou poté ozdobili ovocem a želé polevou. Dort nestihl ani pořádně vychladnout a žáci jej už servírovali a s chutí jedli. V další části dopoledne si oslavenci vyrobili ozdobný proužek na květináč. Den dětí byl zakončen poslechem oblíbených písniček z pohádek. 

IV. třída oslavovala sportem. V plánu byly čtyři disciplíny: štafeta, hod obručí na kužel, švihadlo a opičí dráha. Na konci dne přišla zasloužená sladká odměna.
V. třída si oslavu tohoto dne dopřála již v pondělí 30. května. Bohužel jim počasí moc nepřálo, ale i tak si tento den společně moc užili. Uvařili si čaj z nasbíraných a usušených bylinek (jitrocel a sedmikrásky), pustili si film a k tomu dlabali zakoupené občerstvení.

R. Jungová, D. Petrová