27. září 2021 – Horolezecká stěna a projektový den s názvem Podzim

Povím Vám, v pondělí 27. září jsme měli ve škole opravdu na pilno. Část žáčků se vydalo rozdávat radost do Centra sociálních služeb v Broumově (viz nadcházející článek). Vyšší ročníky si šli vyzkoušet své dovednosti a fyzickou zdatnost na horolezeckou stěnu. A zbytek školy zažilo nevšední výuku v rámci projektového dne.

Žáci (VI. a VII. třída), kteří se vydali na horolezeckou stěnu měli zpočátku obavy. Po pár instrukcích a zkoušce prvního lezení byly však tyto obavy ten tam. Žáci měli možnost si nejen vyzkoušet lezení, a tím se podívat na svět trochu z výšky, ale dozvěděli se i o tom, co patří do základní výbavy každého horolezce. Jiné než pozitivní ohlasy nebyly, a žáci se tak těší na další zajímavou akci.

Nyní pár slov o projektovém dni s názvem Podzim, který si užívali mladší žáčci naší školy. Ve III. třídě se první dvě hodiny věnovali povídání o přírodě a malování lesa, do kterého později umístili ručně namalované a vystřižené houby. Další hodina patřila výrobě a konzumaci ovocného salátu.
Ve IV. třídě k tomuto dni přistoupili jak kreativně, tak intelektuálně. Společně si vypracovali pracovní listy, nakreslili stromy a vytvořili ježky.

Pro všechny žáky byl tento den něčím výjimečný. Nezáleželo, zda byli na horolezecké stěně či ve škole. Obě části si tento den parádně užili! R. Jungová, D. Sokolová