Lyžařský výcvik 17. – 19. ledna 2024

Minulý týden jsme se vydali na lyžařský výcvik na malebné Janovičky u Broumova. Toto zimní dobrodružství bylo plné radosti, nových dovedností a skvělých zážitků, na které budeme vzpomínat ještě dlouho.

Sjezdovka na Janovičkách byla ideální pro každou úroveň dovedností. Od začátečníků, kteří se učili první lyžařské kroky, až po zkušenější lyžaře. Krásné panoramatické výhledy na okolní hory přidávaly dojem kouzelné atmosféry.

Mimo lyžování jsme se také procházeli okouzlující přírodou. Bílé pokrývky a čerstvý horský vzduch nám dodávali energii a radost, když už nás lyžování unavilo. Zbytek volného času jsme trávili ve společenské místnosti našeho ubytování. Hráli jsme hry, smáli jsme se a nabírali síly na další den lyžování.

Naše lyžařské dobrodružství na Janovičkách u Broumova nebylo jen o sjezdu na svazích, ale také o kulinářském zážitku v útulné restauraci Vyhlídka. Každý den jsme si vychutnávali lahodné snídaně, obědy a večeře, které byli nezapomenutelné pro celou naší zimní expedici.

Před pátečním odjezdem zpět do školy jsme měli díky blížícím se saňovým závodům psích spřežení jedinečnou příležitost seznámit se s těmi, kteří jsou v tomto kouzelném zimním prostředí nejlepšími průvodci – závodními saňovými psy. Chovatel psů nám poskytl zajímavou přednášku, která nám otevřela oči do světa těchto silných a oddaných společníků.

Chceme vyjádřit vděk chovateli, provozovateli lyžařského areálu, dále šéfkuchaři a celému personálu restaurace Vyhlídka za jejich pohostinnost a vynikající servis. Také děkujeme za možnost příjemného ubytování v penzionu PANORAMA.

Obrovské dík nakonec patří všem zúčastněným za odvahu a snahu!

Za celý kolektiv

Stella Viková