Říjnové zprávičky z I. oddělení ŠD 👧🍂👦🏽

S příchodem podzimního období jsme naplánovali pár zajímavých družinových akcí.

Hned z kraje října jsme zrealizovali odpoledne s názvem „Práce na školním pozemku“. V teorii jsme si díky pracovním listům zopákli podzimní plodiny, a také jsme byli řádně poučeni o bezpečnosti při používání zahradnického nářadí. V praxi poté následovala sklizeň posledního ovoce a zeleniny, a dále pak žáci připravili důkladně celý jahodový záhon na další sezónu.

Na prodejní výstavu, kterou pořádá naše škola, jsme přispěli zápichy do květináčů ve tvaru draků a dýní z různých druhů materiálu. Také jsme vyráběli přírodní dekorace z šípků a kaštanů, a aby nás neskolil nějaký bacil, připravili si žáci vitamínovou bombu v podobě ovocného salátku.

K říjnu patří „Den stromů“, který jsme prožívaly celý týden. Poslouchali jsme písně „Kaštany“ a „Stromy“ od Svěráka a Uhlíře, hráli si s didaktickou pomůckou pexetrio – „Stromy“ a pracovali s výukovými kartami. Teoretické poznatky jsme propojili do praxe. V arboretu a na zahradě naší školy proběhla poté „Poznávačka stromů a plodů“.

Někdy jsme si jen tak malovali, nebo stavěli auta z merkuru, či pevnosti z velkých kostek.

Příjemným zakončením října bylo „Halloweenské vyrábění“, kde se společně dlabaly a dekorovaly dýně. Adéla Hassan a Martina Valášková