27. 9. 2023 – Medailové žně v Náchodě

Stadion Hamra v Náchodě se ve středu 27. září stal dějištěm atletického klání ve čtyřboji. Účastnili se ho žáci ze základních a praktických škol Královéhradeckého kraje. Tým závodníků vyslala také naše škola. Sedm žáků bojovalo v kategoriích Mladší dívky a Starší chlapci. První jmenovanou kategorii zcela ovládla právě naše děvčata. Zlatou medaili získala Tina Giňová – 5. roč., stříbrnou Nataša Kinlová – 5. roč. i Adéla Ferencová – 3. roč.

Atletické závody byly zahájeny v 9:30 a žáci poměřovali síly ve skoku dalekém, hodu kriketovým míčkem a běhu na 60 a 400 metrů. Mladší dívky měly běžecké tratě zkráceny na 50 a 200 metrů. Výběr našich reprezentantů, byl na toho klání připraven nejen fyzicky, ale také po taktické stránce.
„Přepálil jsem začátek, ale co jsem měl dělat, když mě začali předbíhat“, reagoval po běhu na 400 metrů Santiago.
S dodržením taktiky měly problém i děvčata, ale nakonec byly s výkonem docela spokojené: Byla jsem druhá, ale já mám odřenou patu, proto jsem nemohla běžet., rychle komentovala své umístění Nataša.
I třetí místo v běhu na 200 metrů, patřilo našim děvčatům. Obsadila je závodnice Adéla, a k výsledku nám prozradila: „Já jsem se snažila dohnat Natašu, ale je větší než já, ale ty menší holky mě nedohnaly, i když už jsem nemohla. Udělala jsem to dobře?“
Kromě běhu se děvčatům dařilo také ve skoku dalekém, kde zabodovala Tina se skokem 334 cm. „Je to hodně?“, ptala se po skoku.
Šéftrenér Mgr. Lukáš Rabas nám prozradil, že je s výkonem svých svěřenců naprosto spokojený: „Kluci byli opravdu výborní. V silné konkurenci se po skoku a hodu drželi v první TOP pětce. Bohužel v běhu, oproti vyšším chlapcům, nestačili. I tak jsem velmi spokojený“, uzavírá.
Všichni, kteří se účastnili atletického čtyřboje dostali od organizátorů čokoládové medaile, a tak na stadionu Hamra zavládla všeobecná spokojenost. I když po závěrečném ceremoniálu zazněl dotaz Melisy: „Mám jen čokoládovou medaili, kdy dostanu tu kovovou?“. Po vysvětlení od trenérky Anety Farkašové prohlásila, že si tedy tu kovovou příště určitě vybojuje!
Za trenérské trio přeje „Sportu zdar“! Vladislava Hajnová.