21. 6. 2023 – Zvířátka na rodinném statku v Pěkově (na Honech)

Když jsme se ráno vzbudili do deštivého rána, pomysleli jsme si hned, že náš plánovaný výlet nebude úplně tak ideální. Jakmile jsme však dorazili do školy, pohled na věc se změnil. Počasí nám začalo přát – vylezlo totiž sluníčko!

Autobusem jsme se dopravili do Pěkova. Odtud jsme došli klikatou cestičkou do vísky s názvem Hony. Ihned jsme se do tohoto místa zamilovali. Všude roubené chaloupky, rybník, ale především krásná příroda a klid. 

Naším cílem byl rodinný statek manželů Komendových, který jsme bez obtíží našli. Přivítal nás usměvavý pár, a ihned nás zavedl do stájí. S rozpaky jsme vešli…

Když jsme však uviděli statného hřebce, dvě krásné kobyly a malé hravé hříbátko, rozpaky byly tentam. Manželé Komendovi nám ukázali jak ke koním přistupovat. Sami koně vychovávají tak, aby i děti mohly koně bez obav pohladit či nakrmit. Krom koníků jsme si ,,poňuchňali” pejsky, prohlédli místní kočky, a hledali schované slepice.

Ze stájí jsme se přesunuli na vůz. Zapřáhli jsme koně Draka a Adélu, kteří nás vyvezli po okolí Pěkova. Projížděli jsme přes louky i lesy, a byl to pro nás nezapomenutelný zážitek!
Ještě jednou za to vše moc děkujeme manželům Komendovým!

Za III. třídu R. Jungová