Atletický čtyřboj Základních škol speciálních v Náchodě 🤾🏅

Ve středu 25. 9. 2024 se žáci ze třídy základní školy speciální vypravili na atletický čtyřboj do Náchoda na stadion Hamra. Pro cestu byl pro větší pohodlí žáků zvolen vlak. Turnaj zahájil ředitel PrŠ, ZŠ a MŠ Josefa Zemana pan ing. Ivo Feistauer a k velkému překvapení všech pár povzbuzujících slov k závodníkům pronesl i hejtman Královéhradeckého kraje, pan Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v.v.

Po slavnostním nástupu se všichni sportovci vrhli na plnění soutěžních disciplín. Tréninky ve škole přinesly našim žákům skvělé výsledky. Ze čtyř disciplín jsme získali 5 medailí. Jolanka Husárová získala dvě zlaté a dvě stříbrné medaile, Šimon Kubeček získal zlatou medaili.

Po celou dobu soutěží vládla na stadionu pohodová atmosféra, žáci měli radost ze sportování, ze setkání s kamarády z jiných škol, pedagogové vedli povzbuzující rozhovory.

Po slavnostním zakončení si ještě všichni soutěžící vyzvedli malý balíček a balonek. Nikdo tedy neodcházel s prázdnou, neboť vítězem se stal každý účastník!

Jelikož celé dopoledne probíhalo bez zádrhelů a komplikací, klidnou procházkou jsme se vrátili na vlakové nádraží a pak už jen sbírali gratulace a slova chvály.

Za pedagogický doprovod Mgr. Daniela Petrová